Русия е готова да прекрати отношенията с Европейския съюз, ако Брюксел наложи

...
Русия е готова да прекрати отношенията с Европейския съюз, ако Брюксел наложи
Коментари Харесай

Лавров: Русия е готова да скъса с ЕС, ако има санкции

Русия е подготвена да приключи връзките с Европейския съюз, ако Брюксел наложи наказания на сензитивните браншове на съветската стопанска система. Това съобщи руският външен министър Сергей Лавров в изявление с журналиста Владимир Соловьов , откъс е оповестен в неговия канал Telegram, написа Лента.ру.

„ Изхождаме от обстоятелството, че сме подготвени [да прекъснем връзките с Европейския съюз], в случай че още веднъж забележим, както към този момент нееднократно сме усещали, че се постановат наказания в някои области, които основават опасности за нашата стопанска система, в това число най-чувствителните зони ", сподели Лавров.

Министърът акцентира, че Русия не желае да се изолира от останалия свят, само че е належащо да сме подготвени за това. „ Ако желаете мир, подгответе се за война “, изясни той.

На 7 февруари ръководителят на европейската дипломация Хосеп Борел обяви отделянето на Русия от Европейския съюз. Той изясни, че е стигнал до този извод след среща с Лавров и " сигнал от съветските управляващи по време на това посещаване ". Според него Москва не желае да употребява опцията за по-конструктивен разговор. Руското външно министерство беше ненадейно от това изказване, като означи, че оценката на Борел за резултатите от визитата в Москва контрастира с неговите лични думи, казани в Русия.

По-късно стана известно, че Европейският съюз може да наложи наказания против Русия през идващия месец. По-специално страните от Европейски Съюз могат да наложат възбрана за пътешестване и да замразят активите на поддръжниците на съветския президент Владимир Путин .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР